Vliegen met oorontsteking?

vliegen met oorontsteking

Je vliegt over een paar dagen naar je vakantiebestemming en dan krijg je plotseling een oorontsteking. Is het nog verstandig om dan te vliegen? In de meeste is dit niet verstandig. Dit komt vooral door het feit dat er tijdens het vliegen een verschil in luchtdruk ontstaat. En dus veranderd de druk op je oren ook. Als de druk oploopt gaat je trommelvlies nog harder tegen je oor aan drukken en gaat deze nog meer pijn doen. Deze pijn kan zelfs ondraaglijk worden.

Er zijn wel enkele tips om oorontsteking te voorkomen of die je helpen in het vliegtuig:

  • Kijk uit met zwemmen in een zwembad. De kans is groot dat er bacteriën in het water zitten, die tot een ontsteking van het middenoor kunnen leiden.
  • Peuter niet te veel in je oren met een wattenstaafje of je vingers. Je drukt zo het oorsmeer verder je oor in waar het zich opstapelt. Dit vergroot de kans op bacteriën.
  • Oordopjes kunnen je helpen het drukverschil in het vliegtuig te verminderen waardoor de pijn minder zal zijn dan zonder oordopjes.

 

One thought on “Vliegen met oorontsteking?

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn :) Groetjes uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>